JEvan]elje u stvaranju. - KnjigaAutor ove dragocene knjige povezuje dve epohe, dva Zaveta, dva velika čina u kojima se Bog otkriva čoveku, najpre kao Tvorac svega postojećeg, a potom kao Spasitelj, takođe svega stvorenog. U oba aspekta Božanskog projavljivanja otkriva se Njegova nenadmašna sila koja nas, ljude modernog doba, nekako ne uzbuđuje previše kada razmišljamo o delu božanskog stvaranja, čak i kada smo skloni kreacionizmu. Međutim, kada dođe do toga da treba poverovati u činjenicu da isti Bog nije ništa izgubio od svoje nenadmašne sile, da i danas stvara, i da je voljan da sada i ovde stvori moje novo srce, tada nastaje borba unutar duše, jer takva jednostavna vera povlači mnoga pitanja, a odgovori neminovno dovode čoveka na raskršće gde se jasno vide dva potpuno raznosmerna puta, jedan koji znači odlaženje od Boga i drugi koji vodi sve bliže Spasitelju čija se stvaralačka sila sve više otkriva u životu iskrenog vernika.

Elet Dž. Vagoner na direktan, jednostavan, logički dosledan način povezuje dve fasete božanske sile, stvaralačku i spasilačku, i čitaocu daje dovoljan motiv da se upusti u avanturu vere, ispitujući u svakodnevnom iskustvu koliko je ta sila vidljiva danas u njegovom životu.

Preuzimanje

Pregled i štampanje

Jevanđelje u stvaranju

× 6 = 12

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>