Od roba do premijeraŽeleo bih da u vašem umu stvorim duboko i čvrsto uverenje koje će promeniti vaš pogled na život kao niz beznačajnih i slučajnih promena u nameran i božanski uređen plan.
       Želeo bih da poverujete da se čitav svemir i sve što je u njemu, uključujući svaku osobu i celokupno okruženje svake osobe, sve događaje, sva zbivanja, … nalazi u rukama Božjim i pod kontrolom dobrotvornog Boga, i da „onima koji ljube Boga sve ide na dobro, koji su pozvani po namerenju.“
      Voleo bih da u to verujete. Voleo bih da u to verovanje uključite i saznanje da se celokupna istorija, kao i vaš lični život, odvija prema božanskom planu koji obuhvata sve vaše poslove, zanimanja i blagostanja. Vaše vreme je u Božjim rukama…
      Nijedan čovek ne može da živi životom koji je tako ispunjen, tako zadovoljan, tako siguran, kao čovek koji prihvati i sprovede u delo takvo ubeđenje. Ako jednom poverujete da je dobri i svemoćni Bog oblikovao plan za vaš život i da je sasvim sposoban da ga ispuni u vama, ako dovedete sebe u sklad s Njegovom voljom, i u potpunosti verujete i oslanjate se na Njega u svim okolnostima nedozvoljavajući da bilo šta uzdrma vaše ubeđenje u Božju brigu za vas, vaš pogled na život, na istoriju, na svakodnevne događaje i na vašu okolinu biće promenjen tako da počnete da živite najizobilnijim životom koji čovek ikada može da ima.
       Da bih vam predstavio ovo ubeđenje, želim da vam iznesem kazivanje o jednom životu – o životu koji, ispričan u drevnim rukopisima – sadrži najfascinantniju i najimpresivniju priču u literaturi čovečanstva. To je priča o Josifu, Jakovljevom sinu.

Preuzimanje


Pregled i štampanje

Od roba do premijera – Karlajl B. Hejns