Individualnost u religiji - A. T. DzonsAlonzo T. Džons, autor knjige „Individualnost u religiji“, plodan je pisac druge polovine 19. i početka 20. veka. Potpisao je više stotina knjiga, članaka, traktata i drugih radova na teme koje izviru iz biblijskog bezdanog kladenca.
      Iako nas od njegovog vremena deli više od jednog stoleća, on je u knjizi, čije korice čitalac upravo gleda, gotovo proročki aktuelan u svom obraćanju nama ovde i sada:

     „Dolazi dan, i nije daleko, kada će autokratija, nadmoćnost i krutost zakona vlasti, ujedinjena crkva i država, pa i same crkve, svi stajati ujedinjeni i pokretani istom mišlju, zahtevati pokornost i uniformnost u religiji, i uništiti svaku naznaku individualnosti u tom pogledu, kao i svaku vrstu prava na nju.“

      I upravo je zato, imajući u vidu ono što uskoro treba da dođe, objavljena ova studija. Najveći sukob na najvišem nivou, okršaj sila zla i vladavine pravednosti, najžešći i najstrašniji koji je svet ikada doživeo, tek predstoji. On će označiti kraj sveta. To vreme je pred vratima. Zbog toga su ova nadahnuta uputstva od najveće važnosti upravo sada kada se priprema udar na lični identitet svakog pojedinca, na njegovo pravo da slobodno misli, veruje, govori i deluje kao osoba koja je za tu slobodu odgovorna jedino Bogu. Jer, samo je Bog Darodavac i Izvor te njegove slobode koju legitimno ne može oduzeti nijedna zemaljska ustanova, ni autoritet ma kog čoveka, niti prisila od strane bilo koje društvene grupe.


Preuzimanje


 

 

 

 

Pregled i štampanje

Individualnost u religiji – A. T. Dzons